SPECIJAL
SPECIAL STEAK
SPECIJAL
SPECIAL STEAK
Ponosni smo što možemo da ponudimo isključivo najkvalitetnije meso uzgojeno na
srpskim farmama stočarskih regiona bogatih tradicijom i kvalitetom.
UKUSNO
Tokom procesa odležavanja meso gubi vodu, pri čemu ukus postaje znatno intenzivniji. Vremenom, na spoljašnjoj strani rozbratne razvijaju se korisne plesni, koje odresu daju note putera i lešnika.
SOČNO
Usled odležavanja i prirodnim kontrolisanim uslovima tvrda mišićna vlakna se razlažu i krajnji rezultat je meso svojstvene arome koje je mnogo mekše i punije od svežeg odreska.
POSEBAN DOŽIVLJAJ
Ukoliko nikad niste probali dry-aged stejkove budite spremni
na veliko iznenađenje i eksploziju ukusa!
KVALITET NA PRVOM MESTU
Dry-aging je proces pri kojem veliki juneći stejkovi odležavaju u posebnim komorama od dve do šest nedelja uz strogu kontrolu temperature, protoka vazduha i vlage.
Sve to doprinosi razvoju jedinstvene teksture i ukusa karakterističnih za dry-aged stejk.
STEAK SELECTION
T-BONE – dry age – 9.000 RSD / 1 kg
BON-IN RIB EYE – dry age – 10.800 RSD / 1 kg
SIRLON – dry age – 10.000 RSD / 1 kg
BONE-IN RIB EYE BLACK ANGUS- suvo zrenje -14.200 RSD / 1 kg
NEW YORK STRIP -10.500 RSD / 1 kg
RECOMMENDED SIDE DISHES
TEMPURA VEGGIE – asparagus, sweet potato – 660 RSD
GREEN BEAN TOFU – chrispy tofu with green bean salad – 660 RSD
CRISPY SWEET POTATO PUREE – sweet potato pure cucumber and celer salad – 680 RSD
GLAZE VEGGIE BUTTER – glazed veggies in aromatic truffle butter – 690 RSD
BONUS SAUCES (two of your choice)
Chimichurri sauce (served with each steak)
Foie grass mirin sauce
Yuzu kosho creamy sauce
Burnt butter sechuan sauce