SPECIJAL

SPECIAL STEAK

Ponosni smo što možemo da ponudimo isključivo najkvalitetnije meso uzgojeno na

srpskim farmama stočarskih regiona bogatih tradicijom i kvalitetom.

UKUSNO

Tokom procesa odležavanja meso gubi vodu, pri čemu ukus postaje znatno intenzivniji. Vremenom, na spoljašnjoj strani rozbratne razvijaju se korisne plesni, koje odresu daju note putera i lešnika.

SOČNO

Usled odležavanja i prirodnim kontrolisanim uslovima tvrda mišićna vlakna se razlažu i krajnji rezultat je meso svojstvene arome koje je mnogo mekše i punije od svežeg odreska.

POSEBAN DOŽIVLJAJ

 

Ukoliko nikad niste probali dry-aged stejkove budite spremni 

na veliko iznenađenje i eksploziju ukusa!

KVALITET NA PRVOM MESTU

Dry-aging je proces pri kojem veliki juneći stejkovi odležavaju u posebnim komorama od dve do šest nedelja uz strogu kontrolu temperature, protoka vazduha i vlage.

Sve to doprinosi razvoju jedinstvene teksture i ukusa karakterističnih za dry-aged stejk.

SELEKCIJA ODREZAKA

 

T-BONE – suvo zrenje – 6.950 RSD / 1 kg

RIB EYE SA KOSKOM – suvo zrenje – 8.650 RSD / 1 kg

ROZBRATNA – suvo zrenje – 8.900 RSD / 1 kg

RIBEYE SA KOSKOM BLACK ANGUS- suvo zrenje -13.200 RSD / 1 kg

NEW YORK STRIP -8.400 RSD / 1 kg

 

PREPORUČENI PRILOZI

 

TEMPURA POVRĆE – asparagus, batat – 660 RSD

HRSKAVI PIRE OD BATATA – pire od batata sa aromaticnom salatom od krastavca i celera – 680 RSD

 

GRATIS SOSEVI (dva po vašem izboru)

 

Chimichurri (sluzi se uz svaki steak)

Foie grass mirin sos

Yuzu kosho kremasti sos

Burnt butter sechuan sos

STEAK SELECTION

 

T-BONE – dry age – 6.950 RSD / 1 kg

BONE-IN RIB EYE – dry age – 8.650 RSD / 1 kg

SIRLOIN – dry age – 8.900 RSD / 1 kg

NEW YORK STRIP – 8.400 RSD / 1 kg

BONE-IN RIBEYE BLACK ANGUS – dry age – 13.200 RSD / 1 kg

 

RECOMMENDED SIDE DISHES

 

TEMPURA VEGGIE – asparagus, sweet potato – 660 RSD

CRISPY SWEET POTATO PUREE – sweet potato puree cucumber

and celery salad – 680 RSD

Foie grass mirin sos

Yuzu kosho kremasti sos

Burnt butter sechuan sos


BONUS SAUCES (two of your choice)

 

Chimichurri (served with each steak)

Foie grass mirin sauce

Yuzu kosho creamy sauce

Burnt butter sechuan sauce