SPECIJAL

SPECIAL STEAK

Ponosni smo što možemo da ponudimo isključivo najkvalitetnije meso uzgojeno na

srpskim farmama stočarskih regiona bogatih tradicijom i kvalitetom.

UKUSNO

Tokom procesa odležavanja meso gubi vodu, pri čemu ukus postaje znatno intenzivniji. Vremenom, na spoljašnjoj strani rozbratne razvijaju se korisne plesni, koje odresu daju note putera i lešnika.

SOČNO

Usled odležavanja i prirodnim kontrolisanim uslovima tvrda mišićna vlakna se razlažu i krajnji rezultat je meso svojstvene arome koje je mnogo mekše i punije od svežeg odreska.

POSEBAN DOŽIVLJAJ

 

Ukoliko nikad niste probali dry-aged stejkove budite spremni 

na veliko iznenađenje i eksploziju ukusa!

KVALITET NA PRVOM MESTU

Dry-aging je proces pri kojem veliki juneći stejkovi odležavaju u posebnim komorama od dve do šest nedelja uz strogu kontrolu temperature, protoka vazduha i vlage.

Sve to doprinosi razvoju jedinstvene teksture i ukusa karakterističnih za dry-aged stejk.

STEAK SELECTION

 

T-BONE – dry age – 9.000 RSD / 1 kg

BON-IN RIB EYE –  dry age – 10.800 RSD / 1 kg

SIRLON – dry age – 10.000 RSD / 1 kg

BONE-IN RIB EYE BLACK ANGUS- suvo zrenje -14.200 RSD / 1 kg

NEW YORK STRIP -10.500 RSD / 1 kg

 

RECOMMENDED SIDE DISHES

 

TEMPURA VEGGIE – asparagus, sweet potato – 660 RSD

GREEN BEAN TOFU – chrispy tofu with green bean salad – 660 RSD

CRISPY SWEET POTATO PUREE – sweet potato pure cucumber and celer salad – 680 RSD

GLAZE VEGGIE BUTTER – glazed veggies in aromatic truffle butter – 690 RSD

 

 

BONUS SAUCES (two of your choice)

 

Chimichurri sauce (served with each steak)

Foie grass mirin sauce

Yuzu kosho creamy sauce

Burnt butter sechuan sauce