SPECIJAL
SPECIAL STEAK
SPECIJAL
SPECIAL STEAK
Ponosni smo što možemo da ponudimo isključivo najkvalitetnije meso uzgojeno na
srpskim farmama stočarskih regiona bogatih tradicijom i kvalitetom.
UKUSNO
Tokom procesa odležavanja meso gubi vodu, pri čemu ukus postaje znatno intenzivniji. Vremenom, na spoljašnjoj strani rozbratne razvijaju se korisne plesni, koje odresu daju note putera i lešnika.
SOČNO
Usled odležavanja i prirodnim kontrolisanim uslovima tvrda mišićna vlakna se razlažu i krajnji rezultat je meso svojstvene arome koje je mnogo mekše i punije od svežeg odreska.
POSEBAN DOŽIVLJAJ
Ukoliko nikad niste probali dry-aged stejkove budite spremni
na veliko iznenađenje i eksploziju ukusa!
KVALITET NA PRVOM MESTU
Dry-aging je proces pri kojem veliki juneći stejkovi odležavaju u posebnim komorama od dve do šest nedelja uz strogu kontrolu temperature, protoka vazduha i vlage.
Sve to doprinosi razvoju jedinstvene teksture i ukusa karakterističnih za dry-aged stejk.

SELEKCIJA ODREZAKA
T-BONE – suvo zrenje – 6.950 RSD / 1 kg
RIB EYE SA KOSKOM – suvo zrenje – 8.650 RSD / 1 kg
ROZBRATNA – suvo zrenje – 8.900 RSD / 1 kg
RIBEYE SA KOSKOM BLACK ANGUS- suvo zrenje -13.200 RSD / 1 kg
NEW YORK STRIP -8.400 RSD / 1 kg
PREPORUČENI PRILOZI
TEMPURA POVRĆE – asparagus, batat – 660 RSD
HRSKAVI PIRE OD BATATA – pire od batata sa aromaticnom salatom od krastavca i celera – 680 RSD
GRATIS SOSEVI (dva po vašem izboru)
Chimichurri (sluzi se uz svaki steak)
Foie grass mirin sos
Yuzu kosho kremasti sos
Burnt butter sechuan sos
STEAK SELECTION
T-BONE – dry age – 6.950 RSD / 1 kg
BONE-IN RIB EYE – dry age – 8.650 RSD / 1 kg
SIRLOIN – dry age – 8.900 RSD / 1 kg
NEW YORK STRIP – 8.400 RSD / 1 kg
BONE-IN RIBEYE BLACK ANGUS – dry age – 13.200 RSD / 1 kg
RECOMMENDED SIDE DISHES
TEMPURA VEGGIE – asparagus, sweet potato – 660 RSD
CRISPY SWEET POTATO PUREE – sweet potato puree cucumber
and celery salad – 680 RSD
Foie grass mirin sos
Yuzu kosho kremasti sos
Burnt butter sechuan sos
BONUS SAUCES (two of your choice)
Chimichurri (served with each steak)
Foie grass mirin sauce
Yuzu kosho creamy sauce
Burnt butter sechuan sauce